Katalogi cięć


Holland Meat

hollandmeat

Wszystkie dostępne na rynku sposoby cięcia wołowiny są bardzo dobrze przedstawione w holenderskim katalogu mięsa Holland Meat. Jest to standardowy przegląd różnego rodzaju przygotowania i obróbki elementów wołowych. Nie tworzymy tutaj własnego katalogu ze względu na różnorodność wymagań i rynków a warto się posłużyć sprawdzonymi narzędziami wyszukiwania i normami handlowymi dla produktów wołowych już istniejącymi i profesjonalnie opracowanymi do użytku branżowego i dla handlu zagranicznego.

 http://www.hollandmeat.com/frameset.htm

 

 

Interviandes Poitou-Charentes

iv

Drugim dobrym narzędziem do identyfikacji i specyfikacji produktów jest katalog Interviandes Poitou-Charentes gdzie znajdziemy wszystkie cięcia wołowe funkcjonujące na rynku francuskim. Katalog ten pozwoli nam zidentyfikować produkt wg nazwy w wielu językach. Znajdziemy tutaj również produkty specyficzne występujące na rynku francuskim o bardzo długiej tradycji i historii w zakresie mięsa wołowego.

http://www.interviandes.com/

 

 

U.S. Meat Export Federation

Kolejny katalog to doskonałe narzędzie przygotowane przez NAMP (The North American Meat Processors Association). Możemy tutaj obejżeć na interaktywnych stronach nie tylko sam produkt gotowy ale i kolejne etapy wykonania cięcia.

Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi produktami wołowymi. Większość nie jest znana w naszym kraju ale warto się z nimi zapoznać gdyż może w przyszłości trafią również do naszej kuchni.

http://www.usmef.org/downloads/flash/beef-cut-animations/usmef/

 

 

Galeria zdjęć:


logo unia

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Operacja pn. Rozbudowa zakładu rozbioru mięsa mająca na celu: Rozbudowa zakładu rozbioru mięsa EUROBEEF Sp. z o.o. współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 4.2 „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 Przewidywane wyniki operacji: poprawa ochrony środowiska, przeciwdziałanie zmianom klimatu poprzez poprawę efektywności wykorzystania energii, obniżenie kosztów zużycia energii elektrycznej i wody, polepszenie jakości przechowywania wyrobów, zwiększenie powierzchni magazynowej, poprawę warunków magazynowania mięsa, obniżenie jednostkowych kosztów produkcji, wzrost wartości dodanej podstawowej produkcji i wzrost konkurencyjności firmy na rynku.

logo program